És una revolució en la tecnologia dels aliments que podria portar el teu fantasia culinària al teu plat en menys d'un minut.

El  Genie  (Geni), similar en grandària i aparença a una cafetera, pot produir una varietat il·limitada de menjars usant càpsules que contenen ingredients naturals deshidratats. Llavors, ja sigui salat o dolç, un aperitiu o unes postres, el dispositiu pot crear el menjar que anhela en 30 segons.
Desenvolupat pels empresaris israelians Ayelet Carasso i Doron Marc de l'empresa White Innovation, el dispositiu utilitza una aplicació mòbil per operar.
"El plat pot ser qualsevol cosa, pot ser un menjar com el pollastre amb arròs, com el cuscús amb vegetals o un increïble Ramen o fins i tot un suflé de xocolata o qualsevol altre postres que desitgi",  explica Carasso.
"Estem fent servir només ingredients naturals, no estem fent servir conservadors ni res que la gent agregua als seus menjars" , ha afegit.
Els menjars es preparen en porcions de 140 grams en un recipient reciclable.
En pressionar un botó en l'aplicació mòbil de Genie, el dispositiu comença a barrejar, agitar i afegir els líquids requerits dels tubs connectats a la part posterior de la màquina compacta que s'enforna o cuina el plat desitjat a la temperatura adequada.
Els ingredients totalment naturals en les càpsules es liofilizan i tenen una vida útil d'entre un i dos anys.
Carasso i Marc van concebre el dispositiu i els mòduls amb patent registrada, quan van tenir problemes per trobar restaurants que portaran a la seva oficina durant una sessió de treball nocturna.
Descriuen la idea com una versió real del "replicador" de Star Trek, un dispositiu utilitzat per sintetitzar menjars a comanda, a bord de la mítica nau estel·lar.
Tot i que l'equip no s'espera que el  Genie reemplaci el menjar, diuen que desafiarà als xefs a que produeixin un bon àpat en una càpsula o recipient petit.
Els xefs israelians ja han començat a produir noves receptes per a les càpsules de  Genie  i esperen desenvolupar línies de productes de personalitats culinàries reconegudes, així com càpsules per requisits dietètics específics, incloent sense sucre i sense gluten.
L'equip diu que ja estan treballant per ampliar les capacitats de l'aplicació mòbil i esperen que, en el futur,  Genie atengui usuaris individuals.
"Eventualment, Genie coneixerà el teu microbioma i prepararà la càpsula per a tu, només per a tu, i menjaràs millor, fins i tot més saborós i saludable" , va dir Marc, de 47 anys.
White Innovation, una empresa privada, espera entrar primer a botigues de conveniència i cafès i després vendre l'electrodomèstic a consumidors individuals.
Marc va dir que  Genie  és només el primer pas en l'evolució de la tecnologia dels aliments i que creu que aconseguir un dinar a una píndola estarà disponible en un futur no molt llunyà.
Mentre que la població objectiu de  Genie es troba principalment en els països occidentals, Marc i Carasso diuen que van dissenyar el dispositiu amb l'esperança que podria ajudar a aquells en països que tampoc tenen prou menjar.
"En el nostre món, estem engreixant i estem tirant molt menjar, en el seu món, no tenen menjar. Llavors, si fas servir Genie, pots distribuir millor el menjar, pots tenir una vida útil de molt més temps sense els conservadors, donar-los a les persones una millor menjar " , va dir Marc.
"Podem distribuir de manera equitativa dels aliments en el món. Aquesta és una meta molt, molt important per a nosaltres " , ha afegit.
Marc va dir que també estan mantenint converses amb l'exèrcit israelià, on les càpsules de Genie podrien produir menjars fresques i nutritives sota demanda per a les forces de terra oa bord dels vaixells al mar.
En una degustació al cafè Louise a Ramat Hashron, al centre d'Israel, el personal de la cuina va quedar gratament sorprès amb el suflé de xocolata de  Genie .
"És realment agradable, és chocolatoso, és suau, és cremós, és agradable ... realment sorprenent venint d'allà" , va dir Tal, xef de Louise Cafe.
Yossi Orbach, copropietari de Louise cafe, que recentment es va convertir en l'únic distribuïdor de Genie  a Israel, va dir que  Genie pot oferir als propietaris de restaurants i cafès una manera d'augmentar els estrets marges de guanys que obtenen a causa del fet que el 30 per cent dels ingredients que es fan servir a les seves cuines van a les escombraries.Els àpats es poden preparar a comanda i la mida de les porcions limita en gran mesura el malbaratament.
"D'alguna manera hi ha un menú complet" , va dir Orbach. "Em dóna l'opció de fer, en realitat, el que vulgui sense cap tipus de preparació" , ha afegit.
S'espera que el  Genie  costi diversos centenars de dòlars americans. L'equip diu que làs càpsules tindran un preu comparable al d'un dinar, berenar o postres.
Amb una cadena de distribuïdors locals i vendes en marxa a Europa, Grècia i els Estats Units, Marc i Carasso diuen que la producció en massa començarà abans del que s'esperava.
Sembla que el replicador de Star Trek pot no haver estat una idea tan desgavellada després de tot.